top of page

Gravidfotografering i snön

Går det att ha sin gravidfotografering utomhus på vintern? Självklart!

Alla årstider har sin charm när det kommer till gravidfotograferingar. Det roligaste jag vet som fotograf är att leta efter unika fotoplatser för de olika årstiderna. Vintern kan vara lite lurig här i Sverige eftersom att det kan vara svårt att förutspå vädret och att lyckas pricka in en dag då vädret är optimalt. Jag letar ofta efter platser där ljuset faller fint och har under åren hittat flera platser som är riktiga guldkorn.

Det här året hade vi verkligen tur och det kom ordentligt med snö här i Linköping lagom till flera planerade fotograferingar. Under en gravidfotografering på vintern finns det några saker att tänka på.


Du har fri tillgång till min lånegarderob med noga utvalda gravidklänningar till din fotografering. De flesta klänningar är hellånga och det går att ha varma tights eller byxor till många. För att du ska känna dig bekväm under fotograferingen så är det viktigt att du inte står och fryser och därför har jag några saker som ska hjälpa mot det.


Dels så har jag värmepåsar som går att sätta på ryggen/benen som håller värmen uppe som många tycker hjälper till stor del, men vi tar såklart även små pauser om det blir för kallt. Vi sätter oss i bilen, sätter på rumpvärmen på max och dricker något varmt och får upp värmen innan vi går ut och fotar igen.


När man bokar en gravidfotografering hos mig så bokar vi alltid ett reservdatum som en back-up ifall det första datumet inte skulle passa av någon anledning. Jag kan ibland vara flexibel när det kommer till datum och om du verkligen önskar att ta foton i snön så försöker vi såklart att lösa det. En stor fördel är om du även har möjlighet att fota på en veckodag då helgerna ofta blir uppbokade i första hand, då är chansen större att vi lyckas pricka in en fin snödag.


Comments


bottom of page